Plus size Qigong

Hvad er Plus size Qigong

Plus Size Qigong er Qigong undervisning på et hold, der er eksklusivt for dig, der er i en stor krop. Du vil derfor ikke skille dig fysisk ud på dette hold, men være i et fællesskab med andre, der ligesom dig, også er større.

Tanken er at støtte dig til at opleve mere generelt velvære og glæde i, og med, din krop præcis som den er.

Der er i Plus Size Qigong undervisningen taget højde for, hvilke Qigong øvelser der måske kan være fysisk sværere at udføre som plus size. Der er derfor inkluderet alternative måder at udføre øvelserne på, hvis behovet opstår. Udover det består undervisningen af alle de samme elementer af Qigong, som mine andre Qigong hold.

Jeg har netop oprettet et positivt fællesskab omkring BEVÆGELSE, for os der er plussize, og som ønsker at få mere bevægelse ind i livet – og rent faktisk NYDE det imens – læs mere her, eller gå direkte til Facebook gruppen her.

Vægttab er ikke formålet med Plus Size Qigong

Plus Size Qigong er ikke et vægttabshold. Bevæggrunden for det er, at jeg ønsker at skabe et rum som netop ikke handler om at italesætte overvægt som et problem, som nødvendigvis skal ”fixes”. Qigong undervisningen skal i stedet gerne være en pause fra hverdagens pres og forventninger. Det betyder dog ikke, at du ikke vil kunne deltage, hvis du har et ønske om vægttab – det kan du med fordel gøre. Men vægttab er ikke noget der tænkes ind, eller italesættes, i undervisningen.

Du kan læse mere om fordelene ved at udføre Qigong her

OBS: For nuværende har jeg kun plus size hold for kvinder, for at skabe et særligt “rum”. Der er på disse hold plads til øget fokus på øvelser der især virker på menstruationssmerter, menopause, osv. Jeg arbejder løbende på at udvide Plus Size Qigong konceptet til mænd og børn.

Hvornår er du plus size?

Jeg vil lade det være op til den enkelte at vurdere med dig selv, hvorvidt du oplever dig som plus size, og ønsker at deltage på et hold for plus size deltagere. 

Visionen bag Plus Size Qigong

Hvis du er plus size og læser denne side, kender du formentlig til det at stå i en træningssituation, og føle dig anderledes eller forkert, fordi du er fysisk større end de andre, og måske ikke i lige så god form.

Jeg har selv været plus size det meste af mit liv, og har oplevet de situationer mange gange.  Jeg taler derfor af erfaring, og kender og forstår de følelser, og tanker, det kan være medvirkende til at give.

Men da jeg begyndte at udføre Qigong, fik jeg uventet helt nye og positive oplevelser forbundet med motion og krop. I Qigong fandt jeg nemlig en motionsform som jeg kunne følge med i, og udføre, og som giver mig mere ro og glæde.  

Qigong overraskede mig positivt

Da jeg begyndte til Qigong, havde jeg ellers kun opsøgt det for at finde en metode til at skabe mere mentalt ro (det kan du læse mere om her). Jeg oplevede dog, at udover den mentale ro, så fik jeg også kropsbevidsthed med ”i pakken”. Det var uventet, men åh, hvor var det dog tiltrængt!   

Samtidig erfarede jeg en tilgang til fysisk aktivitet der indebærer, at det ikke handler om hvem der er bedst eller hurtigst, om vægttab eller udseende. Det handler i stedet om generelt velvære.

Jeg har skabt konceptet Plus Size Qigong på den baggrund. Ganske enkelt ud fra et ønske om, at videregive en god og positiv oplevelse med fysisk aktivitet og fordybelse til dig, som er plus size. Jeg vil gerne videregive oplevelsen af, at du sagtens kan opleve velbehag og velvære i din krop, selvom du er større end gennemsnittet. Og min vision er, at du skal kunne få denne oplevelse i en atmosfære, hvor du ikke føler dig forkert pga. din størrelse, form eller kondital.

Du kan desuden læse mere om min generelle vision og undervisningsstil her.

Du kan læse mere om, hvor du kan tilmelde dig et hold her.

Billede af udførelse af Qigong bevægelse udført af plus size kvinde